Jag och min sambo har länge pratat om att vi vill hyra husbil någon sommar och resa genom hela Sverige, och den här sommaren tänker vi ta tag i det. Tanken är att vi kommer hyra husbil hos Sehammars i Kalmar och starta vår semester där, sedan kommer vi åka norrut längs östkusten hela vägen upp till Piteå. Väl i Piteå kommer vi sedan vända och åka söderut igen via inlandsvägar ner till Värmland, sedan kommer vi dra oss ut mot västkusten och köra kusten hela vägen ner till Skåne och sedan upp till Kalmar igen.

Hur vet man då vart man ska hyra husbil?

Mitt bästa tips är att googla upp några företag som hyr ut husbilar i närheten av där ni bor, åk dit och prata med en säljare istället för att maila för att få en rättvis bild av företaget. Ta prisuppgifter samt se över vilka saker som ingår i avtalen. Det är många saker man behöver tänka på när man ska hyra husbil men det här är en bra början. Vi åkte runt till företag i närheten av där vi bor som hyr ut husbilar, då kunde vi sedan konstatera att Sehammars i Kalmar var allra bäst.

Andra tips när man ska hyra husbil?

Jag tycker att man ska titta upp vilken husbil som fyller era behov bäst, för när man ska hyra husbil och åka en längre sträcka är det avgörande för hur resan kommer bli. Titta på delen i husbilen där man bor och sover, är den tillräckligt stor för er som ska åka på husbilssemester? En annan sak som jag personligen tycker är viktigt att tänka på när man ska hyra husbil är man tillsammans med säljaren går igenom husbilen och ser över möjliga skavanker som finns sedan innan, sedan ser till att det står med i avtalet när man ska hyra husbilen så man inte åker på någon extrakostnad i slutet av semestern på grund av skavanker som ni inte orsakat.

Lycka till allihopa – hyr en husbil i sommar och åk Sverige runt!